İzmir ili Ödemiş ilçesi Çamyayla köyü sınırları içinde, 1025 m. Rakımda, 246 da. alanda 1986 yılından bu yana faaliyetlerine devam etmektedir. Yıllık fidan üretim kapasitesi 3 milyon adet civarındadır.
Fidanlığın bulunduğu konum ve sahip olduğu iyi ekolojik ortam
gereği bölgenin ağaçlandırma amaçlı en iyi çıplak köklü karaçam fidanını üretmekle birlikte kent içi yeşillendirmede kullanılacak boylu, pazarlama gücü yüksek, aşılı ibreli türlerin üretimi ile ülkemizde ön planda yer almaktadır.(Aşılı Mavi ladin, Atlas sediri gibi)
Önceleri, Fidanlığın bulunduğu yörenin geçim kaynağı hayvancılık ve odun kömürü üretimi olduğundan ormanlarımız yoğun üretim ve hayvan baskısı altındaydı. Fidanlık Şefliği, fidancılığı alternatif üretim olarak kabul edilmesi için yoğun emek sarfetmiş, teknik destek sağlamış, tohum ve fidan ihtiyaçlarını karşılayarak fidan üretimine geçilmesi için ciddi çalışmalarda bulunmuş ve başarmıştır. Yörede özel sektör fidancılığı kurumumuzca desteklenerek gelişmiş olup, yörenin ana geçim kaynağı haline gelmiştir.
MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN ÜRETTİĞİ BAŞLICA TÜRLER
Çınar(doğu), Çınar (Londra), Y Akasya, Akasya(Top), Akasya(Pembe Çiçekli), Erguvan, Ihlamur, Kestane, Huş, Akçaağaç, Sumak, Katalpa, Süs Eriği, Süs Elması gibi geniş yapraklıların yanı sıra Çam(Fıstık), Mavi servi, Kara servi, boylu ve sürünücü birçok Ardıç türleri, Mazı türleri, Sekoya, Karaçam, Sedir(Toros), Sedir(Himalaya), Mavi ladin gibi birçok iğne yapraklı türlerdir. Repikajlı Çınar fidanları Muradiye Fidanlığının simgesi durumundadır.
Birçok ibreli ve yapraklı türlerde kitlesel aşı çalışmaları(Mavi ladin, atlas-himalaya sediri, Kara servi, Akasya, Akçaağaç, Atkestanesi vb.) yapılmaktadır.
BİTKİ KOKTEYLİ ÇAYIMIZ
% 90 nını fidanlığımızda ürettiğimiz 12 çeşit şifalı bitkinin kurutularak harmanlanması sonucu süzen poşet tipi sakinleştirici-dinlendirici özelliğe sahip çay üretmekteyiz. Çayın içeriğindeki şifalı bitkilerin Türkçe isimleri (Adaçayı-Mersin-Gülhatmi-Papatya-Sinemaki-Kuşdili-Defne-Melisa-Kekik-Ihlamur-Mercan köşk-Nane-Avakado-Kantaron)
‘’BİTKİLERİMİZ’’ KİTABIMIZ
Görsel ağırlıklı ve üretim bilgilerine sahip ilk Türkçe hazırlanmış bitki tanıtımı kitabıdır. 650 tür ve 1650 resim içermektedir.
